2019. aasta disaini- ja sisustustrendid: boho ja samet on tagasi

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Tiptoe diivan. Tootja Sancal

Aasta alguses on alati paslik suunata pilgud uutele trendidele, mille järgi pisutki joonduda ja inspiratsiooni ammutada – seda ka ruumide sisustamisel. Trendide puhul on aga sageli nii, et kõik uus on äraunustatud vana või leiavad need tee meieni uudsete tõlgendustena. Ka sel aastal teevad comeback’i paljud juba unustusse vajunud sisustussuunad või jätkuvad senised trendid uute nüanssidega. ELKE Mööbel tutvustab kahel järjestikusel nädalal oma postitustes kahel järjestikusel nädalal neist olulisemaid.

P.S. Jaanuari lõpuni kestab ELKE Mööbli salongides aasta alguse soodusmüük, kust leiab rohkelt selle aasta trenditooteid, seal hulgas ka postituses mainitud näiteid.

Boho on tagasi

Boho ei ole tegelikult sisustuses kunagi päris kadunud olnud, aga pärast dekaaditagust suurt boho-hullust teeb see sellel aastal veelgi suurema comeback’i, mida tõestab ka olulisematel disainimessidel nähtu. See vabameelne ja boheemlaslikult muretu trend lisab interjööri erksust ja omapära, mõjudes vahepeal maad võtnud minimalismi kõrval väga värskelt.

RAW Crafted nõudesari. Tootja aida

Kompaktne ja multifunktsionaalne mööbel

Väiksemate ruutmeetritega linnakorterid on muutunud üha populaarsemaks, mistõttu on ka suurem nõudlus nutikate ja multifunktsonaalsete mööblilahenduste järele. Teretulnud on mööbel, mida saab paigutada erinevatesse ruumidesse (sh ka õue). Selline mööbel peab olema ruumi suhtes õigete proportsioonidega, võimalikult funktsionaalne ja loomulikult ei saa teha järeleandmisi ka disaini osas.

Plant Box taimekasti saab kasutada ka täiendava riiulipinnana, abilauana ja aknalaua asemel. Tootja ferm LIVING
Hee sarja toole saab kasutada õues ja toas. Tootja HAY
Wire Basket säilituskorvi saab tänu kaanele kasutada ka diivanilauana. Tootja ferm LIVING

Terrazzo tagasitulek

Kirg eelmise sajandi keskpaiga disaini vastu ei paista endiselt vaibuvat. Seega pole väga üllatav, et ka terrazzo-materjalist pinnad ja dekoratiivesemed mängivad 2019. aasta sisustustrendides suurt rolli. Terrazzo on komposiitmaterjal, mis sisaldab marmorit, kvartsi, graniiti ja klaasi. Tulemuseks on elav, mänglev ja sädelev materjal, mis pakub hulganisti suurepäraseid võimalusi ruumidesse isikupärase karakteri toomiseks, kuid ei vaja samas trendide möödudes ümbertegemist.

Terrazzo laud ja 13Eighty tool. Tootja HAY
Alternatiiviks võib olla ka terrazzo mustriga tapeet. Tootja ferm LIVING

Jõulised laed

Kui seni on väga palju nähtud aktsentpindadena pigem seinu, siis nüüd saavad ärateenitud tähelepanu hoopis laed, mis on nii ekspressiivselt lakitud kui ka kaetud tapeedi või plaatidega. Selline jõuline lagi pakub visuaalset naudingut ja muudab ruumi näiliselt suuremaks ning rohkem meeldejäävamaks kui ükski aktsentsein seda teha võib.

Jõulist lage täiendab efektne Dancing laelamp. Tootja Menu

Matt pinnaviimistlus

Vastukaaluks läikivatele pindadele võidab järjest rohkem tähelepanu matt viimistlus, seda alates sisustusaksessuaaridest kuni mööblini välja. Matid pinnad mõjuvad rahulikumalt, lisades ruumile väärikust ja graatsiat, olles seejuures ka väga cool’id. Eriti au sees on kergelt dramaatilise maiguga musta värvi matid pinnad, mida peetakse n-ö uueks halliks.

Fiber toolide sari on saadaval matt viimistluses. Tootja Muuto

Ümarate vormidega mööbel

Saanud 1960ndatel ülipopulaarseks, jäi ümarate vormidega mööbel mõned aastakümned hiljem tähelepanu keskmes olnud teravate ja selgete joontega mööbli varju. Nüüd on aga pehmed ümarad vormid taas fookuses. Voolujooneliste vormidega – ja eriti sametist kattekangaga – mööbel lisab maskuliinsemale üldfoonile sensuaalsust.

Ümarate vormidega About A Lounge AAL82 tugitool. Tootja HAY
Beetle toolid. Tootja Gubi

Samet mööbli kattematerjalina

Kui aastaid tagasi mõjus samet ehk pisut vanamoodsana, siis nüüdseks on saanud sellest luksuse sünonüüm. Küütleva ja samas vastupidava materjalina kogub samet järjest rohkem populaarsust ja enamus disainerid on veendunud, et käesoleval aastal saab see olema üks trendikamaid materjale.

Posea pink. Tootja Bolia
Tiptoe diivan. Tootja Sancal

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.