Must ja valge vannituba – stiilne või igav?

Lähenedes loominguliselt saab ruumi vaid musta ja valget kasutades muuta vägagi omapäraseks ja stiilseks – kasutades geomeetrilisi mustreid ning kombineerides matte ja läikivaid pindasid. Mõned stiilid ei kao moest kunagi. Üks nendest stiilidest on must ja valge.

See trend sai alguse kaheksakümnendatel ja püsib siiani sisekujundajate lemmikute seas. Milliste nippidega saab mustvalge vannitoa muuta põnevaks ruumiks? Vannitoa keskne element on paratamatult keraamiline plaat, mis katab nii seinad kui ka põrandad ja nii enamiku ruumi visuaalsest pinnast. Sellest tulenevalt on ruumi tervikliku ilme taga õigesti sobitatud ja valitud keraamilised plaadid.

Siin on 8 nippi ja ideed, kuidas saavutada moodne must-valge ruum:

#1 Keraamilised plaadid laotud mustrisse.

Alustuseks peaks valima endale sobilikud plaadid. Klassikaline lähenemine on laduda mustad ja valged põrandaplaadid malelaua mustrisse. Teine viis on kombineerida musti ja valgeid plaate mõne üksiku muu värviga. Ladudes klassikalisi mustreid erinevate nurkade all, on võimalik saavutada veelgi omapärasem välimus.

#2 Reljeefsed, mustriga keraamilised seinaplaadid.

Valides reljeefseid, õrna mustriga seinaplaate, annad vannitaole ruumilisema tunde. Selleks on perfektne näiteks must marmorimitatsioon, milles esilduvad marmorsooned mõjuvad vägagi efektselt.

#3 Vali õige vannitoamööbel.

Kombineerides kontrastselt must-valgeid mööbliesemeid nagu valamukapp, seinakapp ning ka vann saad tuua kõik vannitoa elemendid ühtseks tervikuks kokku. Lisaks mööblile on tänapäeval tootevalikus ka mustade viimistlustega vanne, mis mõjuvad vägagi efektselt ja omapäraselt.

#4 Marmor ei vea kunagi alt.

Kui on olemas üks materjal, mis mõjub must-valgena alati lummavalt, siis on selleks marmor. Kasutatuna seintel või põrandal,  annavad marmoris jooksvad sooned sellele materjalile ajatu stiilsuse. Valges marmoris jooksvad tumedad sooned ning mustas marmoris jooksvad heledad sooned muudavad selle pinna sobilikuks pea igasse ruumi. Alati on võimalik kasutada ka muude looduskivide imitatsioone, kuid paljude inimeste vaieldamatu lemmik on läbi aegade olnud just marmor.

#5 Metalsed viimistlused ja mustad segistid.

Kroomitud ja läikivad pinnad aitavad tuua ruumile vajalikku sära, kuid lisaks tasub kaaluda ka viimasel ajal väga moodi läinud matt-musti valamu- ja dušisegisteid.

#6 Kontrastne pilttapeet.

Veidi julgem stiil oleks vannitoa ühes seinas kasutada kontrastsetes värvides pilttapeeti, mis mõjub must-valge sisustuse juures vägagi efektiivselt. Populaarsed on erinevate okasmetsade pildid ning looduslikud vaated.

#7 Peeglid ja dušiseinad.

Valides mustade äärtega peeglid ja dušiseinad, annad vannitoale rohkem sügavust. Selline lahendus aitab ka väiksematel vannitubadel mõjuda ruumikamalt.


#8 Must puiduimitatsioon

Tänapäevased puiduimitatsiooniga keraamilised plaadid on muutunud väga kvaliteetseks ja elutruuks, nii saab neid muretult kasutada ka märgades ruumides. Üks variantidest on looduslähedasemaks lahenduseks kasutada mustemates toonides puiduimitatsiooniga põrandaplaate.

Kõik piltidel näidatud tooted ja sisustuselemendid leiate Home Concept Porcelanosa salongist Tallinnas.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.