2018. aasta värvitrendid rõõmustavad minimaliste

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Foto: Vida Press

Aasta 2018 läheneb kiirelt ning on põhjust heita pilk trendidele, mis on praegu jõudu kogumas, et meie kodud järgmisel aastal uue energiaga särama panna.

Kui sel aastal unistasid kõik troopilisest rohelisest ja värvisid tegelikult oma seinu kaamelivärvi beežiks, millega kevad-sügis mantlid täiuslikult üheks sulasid, siis järgmine aasta toob põnevamaid varjundeid – ent jääb siiski väljapeetult minimalistlikuks.

Kui sa suvise koduseinte värskenduse viimasele sekundile oled jätnud, siis tasuks ilmselt kohe ennast järgmise aasta lainele lülitada.

Minimalistlikud pastellid
Must-valgete interjööride aeg on läbi. Isegi hall ei too sellesse enam piisavalt vaheldust. Uus must-valge on õrn pastelne mündiroheline koos liivakarva ja roosade toonidega.

Pehmetes toonides ja kontrastidevaba kodu, mis tõesti lõõgastab, on aasta 2018 märksõna.

Foto: Vida Press

Jõuline roosa
Ainus tugevam toon, mida värvitrendid soosivad, on oma olemuselt tegelikult väga leebe – roosa. Ent see tuleb julgemates ja jõulisemates varjundites.

Foto: Vida Press

Sinise õrnad varjundid
Vahemeresaarte sinivalge kontrast jäägu kalarestoranidele. Kodudes domineerivad järgmisel aastal pastelsed, murtud sinakad toonid.

Foto: Vida Press

Energeetilised kollane ja roheline
Uuringud näitavad, et kollane ja roheline värv kodus tekitavad kõige suuremat õnnetunnet. Kui roheline tuleb moodi kõigis oma varjundites, siis kollane ei ole nii jõuline.

Reisimisest inspireeritud värvipalett
Sotsiaalmeedia täidab meie päevad teiste inimeste reisifotodega ning nende värvigammaga. Selles värvivalikus on natuke eksootikat, natuke ootamatusi – aga üldmulje on ikkagi lõõgastav, rahulik.

Foto: Vida Press

Industraalne roheline
Roheline on ainus jõuliselt mänguline värv, mis praegu värvimaailmas kuum on – ent see tuleb alati kombinatsioonis õrnade pastellidega.

Märksõnad: , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.