*Avokaado
Kuiva naha päästerõngas on rohkelt loodulikku rasva sisaldav avokaado, mis sobib imehästi manustamiseks nii toiduna kui ka miksimiseks aminohapete poolest rikkaks vananemisvastaseks näomaskiks. Maskitades sobib avokaado paari mee ja maitsestamata jogurtiga, pakkudes nahale vajalikku niisutust ja kosutust. Kui juhtumisi suvine liigkuum päikene põletab, rahustab ärritunud nahka avokaadomääre.
*Mustikad
Mustikate ravitoimet teame ammusest ajast. Antioksüdantiderikas mustikas on nägemise ja mälu parandamisel suur abimees. Vitamiinidest pungil väikene mari kaitseb ka nahka, varustab seda hapnikuga ja niisutab. Kui mustikas ei kuulu lemmikute hulka, siis kõrge antioksüdantide sisaldusega on ka murakad, mustsõstrad ja tumedad viinamarjad.
*Spinat
See tagasihoidlik roheline taimekene on tõeline ilupomm. Sisaldab C- ja E-vitamiini ja beeta-karoteeni, mis toimivad suurepärase abimehena kortsudevastases võitluses ning kaitsevad nahka kahjulike UV-kiirte eest. Kuigi spinat iseseisvalt eriline maitseelamus ei ole, sobib ta hästi salatisse, smuutisse ja pastasse.
*Rohelised ja ristõielised köögiviljad
Eriti kasulikud köögiviljad kauni naha heaks on näiteks peakapsas, lillkapsas, lehtkapsas, rooskapsas, brokoli, spargelkapsas, mis on väga rikkalikud beetakaroteeni, kiudainete ja C-vitamiini allikad. Aga ka raua ja kaltsiumi, mida leidub neis üsnagi ohtralt.
*Astelpaju marjad
Astelpaju marjade võlujõudu tunnustatakse ikka rohkem ja rohkem. Omega-7 rasvhapped astelpaju marjades muudavad juuksed ning küüned tugevaks ning aitavad nahal säilitada nooruslikkuse allikat – niiskust ja elastsust. Vaid 3–5 marja iga päev annab juba uskumatu vitamiiniannuse. Kui aga astelpaju hapu maitse ei sobi, võib neid puistata näiteks smuutidesse.
*Tomat
Miks on kasulik varustada tomatitaimedega kasvuhooned, rõdud ja aknalauad? Sest tomati happelisus aitab võitluses akne vastu, ahendab poore, antioksüdantide rohkus on abiks aga vananemisvastases võitluses. Väärt C-vitamiini allikana annab tomati söömine nahale sära ja nooruslikkust.
*Pähklid ja seemned
Nahk on südamest tänulik, kui krõbistada vahepaladeks pähkleid ja seemneid. Mandlid, kreekapähklid, metspähklid, kõrvitsaseemned ja linaseemned sisaldavad kõik oomega-3 rasvhappeid, A-, B- ja E-vitamiine ning mineraale. Pähklid ja seemned igapäevases menüüs mitte ainult ei niisuta nahka, vaid parandavad selle elastsust, uuendavad naharakke, kaitsevad keskkonna kahjulike mõjude ja vabade radikaalide eest.
*Kala
Soovitused kalaga, eriti rasvase kalaga, sõprust sobitada meenuvad küll juba lapsepõlvest. Lõhe, forell, makrell sisaldavad oomega-3 rasvhappeid ning täisväärtuslikku loomset valku, mis on hea nahatoonuse saladuseks. Kaitsevad erinevate nahapõletike ja -haigustega eest, aitavad hoida naha niisutatuna. Head valgud, mida kalas leidub, mängivad olulist rolli rakuehitusel.