Maailm ja maitsed

Kolm parimat tänavatoidu restorani Eestis

Fotod: Scanpix, Unsplash.com

Iga kontinendi metropolide tänavatel on restoranidele tõsist ja soodsat konkurentsi pakkumas tänavatoidu müüjad. Eesti kliima pargipingil või tänavanurgal eine nautimist ei soosi, ent see ei tähenda õnneks seda, et peaksime tänavakokkade parimatest leiutistest ilma jääma.

La Prima Pizza

Pitsat võib muidugi hinnata kümnetes eri kategooriatest gurmeerestoranidest Itaalia söögikohtadeni, ent selle koha atmosfäär räägib tänavatoidust. Ka asukoht Gonsiori tänaval on üsna prentensioonitu ja sinna minnaksegi ennekõike imelise ning kiirelt ahjust tuleva pitsa pärast.

Frantsiisipõhisel ettevõtlusviisil tegutsev söögikoht on saanud kasutada kogu keti asutajate väljatöötatud retseptid, kalkulatsioonid ja teadmised, nii et tegelikult pole õige kiita ühte kokka. Pitsad on tõesti suurepärased ja hind jääb keskmisel kümne euro kanti.

LOE KA: Nendes kolmes Tallinna restoranis saad paremat pitsat kui Itaalias

#perjantai #pizza #punaviini #pajunkissat

A post shared by Noora (@noorajustiina) on

Papa Joe Falafel

Eesti kõige legendaarsem falafelikoht pakub tegelikult kõiki Lähis-Ida juurtega tänavatoiduhõrgutisi kebabidest hummuseni. Ehkki gurmaanide kaardile tekkis see mõne aasta eest, on Papa Joe siinkandis tegutsenud juba 1990-ndate lõpust. Seda aega mäletavad ehk paremini küll need, kes olid tol ajal Pirital ööklubis Flamingo sagedasemad külalised.

Tänaseks on Papa Joe kolinud järgmisele elu tuiksoonele Sadama turul ja rõõmustab rohkem neid, kes tahavad päevasel ajal hästi süüa. Liibanoni ja Lähis-Ida köök on niikuinii maailma parim, nii meisterlikult valmistades jumaldavad seda isegi kõige konservatiivsemad marurahvuslased. Vrappide hind jääb nelja euro kanti, falafel salatiga maksab viis eurot. Imeline!

#Falafel #Hummus #vegetarian

A post shared by Papa Joe Falafel (@papa_joe_falafel) on

Burger Kitchen Tänavagurmee

Värske Hõbelusika võitja tänavatoidu kategoorias on tiitlit igati väärt! Hamburger on üks klassikalisemaid metropolide tänavatoite ja asjaolu, et Burger Kitchen asub hoopis jõukas ja vaikses linnalähedases Viimsis, ei vähenda selle burgerite, vrappide ja salatite vaimustavat kvaliteeti ja maitset. Korralikust lihast tehtud ja kohapeal grillitud burgerid võivad tõesti olla Eesti parimad. Ka friikartulid tehakse kohapeal päris kartulitest ja loovad vähemalt illusiooni tervislikust toidust.

Vaatamata asukohale on suurlinlikud on küll hinnad, burgerite eest tuleb välja käia keskmiselt 7,9 eurot, mis jääb päris kaugele tasukohase tänavatoidu kontseptsioonist ja kogu perega minnes võib arve üllatada samade numbritega, mis vaataks vastu ka mõne “päris” restorani arvelt.

LOE KA: Kolm parimat toidukohta Tartus