Maailm ja maitsed

Kolm Tallinna restorani, kus saab sama head pastat kui Itaalias

Foto: Unsplash

Selleks, et saada head pastat, ei pea maailmale tiiru peale tegema. Piisab, kui vaadata veidi Tallinnas ringi.

Controvento

Controvento

Kui uurida, kust võib saada Tallinna vanalinnas head makaronirooga, kõlab tihtipeale vastuseks: “Controventost”. Ja neil teadjail on tuline õigus: aastast 1994 tegutsev restoran pole oma latti alla lasknud. Toit viib keele alla ja tundub “nii õige”. Kindlasti tasub proovida klassikalist tomatikastmes tšilliga Arrabiata pastat ‒ hind on 9,80 eurot, kuid see on iga senti väärt.

Attimo

Attimo

Kuigi Attimo on tuntud oma hõrkude pitsade poolest, on see võitnud ka pastasõprade südame. Kõik vajalik makaroninälja kustutamiseks on olemas: nii pasta mereandidega kui spaghetti bolognese. Eriti rõõmustav on see, et kõhu saab head kraami täis soodsa hinna eest. Mereanniroog maksab 5,50 eurot ja pasta hakkliha-tomatikastmes vaid 4,50 eurot.

Rucola

Rucola

Tallinnas Ehitajate teel asuv Itaalia köögiga pererestoran, nagu Rucola end kirjeldab, on tõesti võitnud kohalike südamed. Nii võib nädalavahetusel sattuda väiksema või suurema suguvõsa kokkutuleku peale. Kuigi Rucola esinduslikus menüüs ei pea kunagi pettuma, on pastavalik ääretult eeskujulik. Kui klassikalisem ja lihtsam makaroniroog ei paku huvi, tasub kindlasti proovida mereandidega linguine ai frutti di maret, mis maksab küll 12,50 eurot, kuid on klientide seas ääretult populaarne.