Kuus põhjust, miks süüa arbuusi

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Foto: Vida Press

Kuid arbuus ei ole mitte ainult imemaitsev, vaid ka igati kasulik.

Rikkalikult vitamiine
Iga amps on ainult puhas rõõm, sest arbuusis on kaloreid vähe, kuid vitamiine jällegi rohkelt. A- ,B -, ja C-vitamiin ja magneesium on vastu talve heaks tervislikuks kokteiliks.

Rohkelt vett
Koosneb lausa 92 protsenti veest! Igati mitmekülgne vahepala, tekitab kiirelt täiskõhutunde ja täidab päevast organismi veevajadust.

Puhastab neere
Sisaldab kaaliumi, mis lahustab soolasid. Samuti aitab suur veesisaldus jääkained organismist välja viia. Tõsi, WC-pause peab ehk rohkem tegema, kuid seda õilsa eesmärgil nimel.

Leevendab põletikke
Põletikud on üks peamisi algeid igasugustele haigustele. Arbuusis sisalduvad lükopeen ja C-vitamiin on takistavad antioksüdantidena nende teket.

Tõstab libiidot
Arbuus sisaldab aminohapet tsitrulliini, mis lõõgastab veresooni ja parandab verevarustust. Muide, sarnased omadused on ka Viagral.

Hea juustele ja nahale
A-vitamiin parandab naharakke ja loob uusi, tänu sellele näeb ihu kaunim välja. C-vitamiin aitab organismil toota kollageeni, mis hoiab naha pingul ja juuksed tugevad.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.