Kokad lubavad pakkuda modernsemat Vene kööki, aga puhas klassika on jäänud puhtaks klassikaks. Nii veiselihaga borš (8 eurot) kui kolme liha täidisega Siberi pelmeenid seenepuljongis (10 eurot) ja kartuli- sibulapelmeenid (9 eurot) on lihtsalt imelised!
2. Babulja
Babulja on Tallinna Vene kööki pakkuvate restoranide maastikul suhteliselt uus tulija ja üsna modernse lähenemisega – Vene köök on kokku pandud kokteilibaariga. Seega on tegemist moodsaid mõtteid täis kohaga vanas majas.
Babulja asub Tallinna vanalinna piiril, ajaloolises Hinke tornis ja kahes selle juurde kuuluvas hoones. Borši pakuvad nad pardilihaga ja pelmeene (5, 9 eurot) sea- ja veiselihast kooreses seenekasmes ( 9, 6 eurot). Fantastiline!
3.Tchaikovsky
Linna ühe parima restorani kolmandale kohale jäämine on pigem seotud luksusliku restorani hinnapoliitikaga.
See on koht, kuhu minna pelmeene sööma ainult ülimalt eriliste sündmuste puhul – kui teil muidugi üldse on kombeks oma elu tähtsamaid hetki tähistada pelmeenidega.
Kui jah, siis metsaseene pelmeenid juustu gratääni ja kartulivahuga (17 eurot) või Siberi pelmeenid Türgi ubade ja rosmariinikastmega (18 eurot) on väga hea valik.
Borš a la Tchaikovsky valmistatakse pardilihaga (12 eurot) ja on kindlasti ka üks parimaid borše, mida Euroopas pakutakse.
LOE KA: Õnne valem: kolm parimate kardemonisaiakestega pagariäri Tallinnas