Ilu

Seitse toiduainet, mida süües kaotad tüütud lisakilod

Foto: Unsplash

Õunaäädikas

Mitte ainult salatikastmeks! Juues õunaäädika-vee segu toetad immuunsüsteemi ja puhastad organismi. Lisaks sellele kiirendab jook ka ainevahetust ja vähendab kolesteroolitaset. Joo regulaarselt üks kord päevas enne söömist.

Kurkum

Levinud maitseaine India köögis, mis annab karrile ilusa kollaka tooni. Kurkum kuulub ingveriga ühte perekonda ja mõlemad on tuntud tervisele heade omaduste poolest. Kurkum kiirendab ainevahetust ja vähendab kehas põletikku. Uuringud on tõestanud, et vähendab ka rasva teket.

Keefir

Keefir on väikese kalorsusega, sisaldades 200 grammis keskmiselt 60-120 kilokalorit. See ei sisalda ainult rohkelt B-vitamiini, vaid ka proteiine ja probiootikume. Keefir sisaldab piimaga võrreldes vähem laktoosi ja selles olevaid valke on hõlpsam seedida.

Moringa Olefeira

Tuntud ka kui trummipulgapuu ja lihtsalt Moringa. Seni Eestis veel üsna tundmatu taim, millest tehakse teed ja smuutisid. Moringa on väga rikas antioksüdantide, kuidainete ja bioaktiivsete ühendite poolest, mis reguleerivad ja kiirendavad organismi ainevahetusprotsesse. Mujal maailmas on sellele omandatud juba n-ö supertoidu staatus.

Mesilaste õietolm

Kõlab üsna ulmeliselt, kuid tuleb välja, et tegemist on täiesti reaalselt kasutatava toiduainega. Mesilaste kogutud ja pillatud õietolm kuivatatakse ja pressitakse graanuliteks, mida võib lisada näiteks smuuti sisse, müsli peale või segada mõne joogiga. Sisaldab rohkelt vitamiine, kiirendab ainevahetust ja vähendab väidetavalt soovi maiustada.

Hapukapsas

Hapendatud toidud on rikkad probiootikumide poolest, mis vähendavad põletikke, toetavad immuunsüsteemi ja hoiavad seedimise korras. Sisaldab aineid, mis reguleerivad rasva imendumist, tõkestades sellega rasvumist ja diabeedi tekkimist. 

Hapuoblikas

Veel üks supertoit, mida lisada näiteks smuuti sisse või salatile. Hapuoblikas leevendab kehas krampe ja stressi, andes samas ka rohkem energiat. Sisaldab rohkelt kaaliumi, kaltsiumi, kiudaineid ja proteiine.