Toidublogija Ragne Värk jagab eriti patuselt head maisivahvli retsepti

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Foto: Ragne Värk

Millist retsepti sa soovitad, millega enda kalleid lähedasi premeerida?

Pühapäev on teadupärast isadepäev! Samuti on nädalavahetuse hommikud, kui teada-tuntud aeg pannkookide valmistamiseks. Seetõttu on ainuõige need kaks toredat sündmust ühendada ning valmistada isale mõnusaid pannkooke, vahvleid või muud taolist. Kuid jagaksin üht imehead maisivahvlite retsepti, mille juurde saab hästi sobitada nii soolaseid kui ka magusaid lisandeid.

Tegelikult serveeritakse seesuguseid maisivahvleid mõne toitva lihahautise või praekanaga. Samas võib kuhjata peale kõike meelepärast. Kui on soov magusa järele, siis kata vahvlid jäätise, moosi, pähkli- ja halvaapuruga. Kimbutab ent soolaseisu, valmista vahvlitele kaaslaseks praemuna koos peekoni ja riivjuustuga.

Selle retsepti leiate ka minu uuest pannkoogiraamatust „Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma”, kust leiab ohtralt ka teisi pannkoogiretsepti.

Kuldse jumega maisivahvlid

Kogus: 15 tk

3 dl maisijahu
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
1 tl soola
2 dl piima
2 sl toiduõli
2 muna
2 dl õlu

Sega kuivained omavahel. Vispelda vahule piim, õli ja munad ning lisa segades kuivainetele. Sega ühtlaseks ja kalla juurde õlu. Lase tainal enne vahvliraudade vahel küpsetamist seista vähemalt viis minutit.

Foto: Ragne Värk

Pst, võid kasutada nii heledat kui ka tumedat õlut. Viimasel juhul jääb tainas pisut intensiivsema õllemaitsega. Taina saad valmis teha ka üks kuni kaks päeva enne küpsetamist ja hoida külmkapis. Nende pannkookide valmistamiseks on sul vaja paksude vahvlite küpsetamiseks mõeldud masinat!

 

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.