Toidufilmide festival keskendub nii kohvitööstuse probleemidele kui tutvustab hinnatud tippkokkasid

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Film "Fermenteeritud" räägib hapendamise põnevast protsessist.Foto: tootja

11.-14. aprillil toimuv Toidufilmide festival avalikustas programmi, kuhu kuulub nii tõeliselt nauditavaid gurmeeampse kui ka mõru järelmaitsega dokumentaale.

Festivali korraldajate Helen Saluveeri ja Taivi Koitla sõnul on filmimenüü võimalikult mitmekesine, et leiduks midagi sobivat igale maitsele.

Esimese Toidufilmide festivali kinoprogrammi kuulub seitse dokumentaalfilmi. Hinnatud tippkokkasid tutvustavad “Michelini tärnid – lugusid köögist”, “Alain Ducasse’i otsimine” ja “Pinge – (r)evolutsioon köögis”. Viimane keskendub naiskokkade positsioonile, võimatustele ja võimalustele
gastronoomiatähtede pjedestaalil. Kohvitööstuse probleemidest annab aimu film “6-dollariline kohvitass”, hapendamise põnevast protsessist “Fermenteeritud”, Taimaa kalapüügitööstuse orjatööjõust
“Kummituslaevastik” ning lihatööstuse kurjast pahupoolest “Loomi süües”.

Eesti Esimene Toidufilmide festival toimub kinos Sõprus. Dokumentaalfilmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.