Kultuur

Toidufilmide festival keskendub nii kohvitööstuse probleemidele kui tutvustab hinnatud tippkokkasid

Film "Fermenteeritud" räägib hapendamise põnevast protsessist. Foto: tootja

11.-14. aprillil toimuv Toidufilmide festival avalikustas programmi, kuhu kuulub nii tõeliselt nauditavaid gurmeeampse kui ka mõru järelmaitsega dokumentaale.

Festivali korraldajate Helen Saluveeri ja Taivi Koitla sõnul on filmimenüü võimalikult mitmekesine, et leiduks midagi sobivat igale maitsele.

Esimese Toidufilmide festivali kinoprogrammi kuulub seitse dokumentaalfilmi. Hinnatud tippkokkasid tutvustavad “Michelini tärnid – lugusid köögist”, “Alain Ducasse’i otsimine” ja “Pinge – (r)evolutsioon köögis”. Viimane keskendub naiskokkade positsioonile, võimatustele ja võimalustele

gastronoomiatähtede pjedestaalil. Kohvitööstuse probleemidest annab aimu film “6-dollariline kohvitass”, hapendamise põnevast protsessist “Fermenteeritud”, Taimaa kalapüügitööstuse orjatööjõust

“Kummituslaevastik” ning lihatööstuse kurjast pahupoolest “Loomi süües”.

Eesti Esimene Toidufilmide festival toimub kinos Sõprus. Dokumentaalfilmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega.