Kultuur

Toidufilmide festival toob kinosaali gurmeemeistreid täis

Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov. Foto: Ardo Kaljuvee

Juba sel neljapäeval algab kinos Sõprus esimene Toidufilmide festival, mis pakub kulinaarseid elamusi nii kinolinal kui ka mujal. Seejuures juhatavad kodumaised tippkokad sisse mitmeid seansse, ka oodatakse huvilisi erilisele tulevikutoidu brantšile.

Korraldajate Taivi Koitla ja Helen Saluveeri sõnul on filmifestivali eesmärkideks nii toidukultuuri tutvustamine ja ka selle kitsaskohtadele viitamine, aga samuti kohaliku toiduvaldkonna imetlusväärsete tegijate esile tõstmine.

Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov juhatab sisse 11. aprillil kell 18.00 linastuva filmi “Michelini tärnid: lugusid köögist”, Eesti esimese naispeakokana Gordon Bleu auraha pälvinud Angelica Udeküll dokumentaali “Pinge: (r)evolutsioon köögis” ja 12. aprillil kell 19.30 ning restorani Ore peakokk Silver Saa 14. aprillil kell 17.30 filmi “Fermenteeritud”.

Kino Sõpruse kõrval asuv Parrot MiniBar korraldab pühapäeval, 14. aprillil ajavahemikus 12 – 14.00 ainulaadse tulevikutoidu brantši, kus peakokk Margo Paluoja ja juht Teele Raam-Pello pakuvad imetabast kooslust, mis lennutab osalised otse tulevikku – perioodi, mil oskame senisest veelgi paremini intuitiivselt oma kehale ning vaimule sobivat toitu valida.